
Bursa UludaÄŸ Üniversitesi’nde faaliyet gösteren Otonom Araç GeliÅŸtirme Grubu, kampüs içerisinde otonom servis aracı hizmeti verecek bir proje geliÅŸtirdi. OTAGG-01 Otonom Araç Projesi için akademisyenler ve öÄŸrenciler, sektör temsilcilerinden destek istedi.
Yönetiminde; alanında uzman akademisyenlerin de bulunduÄŸu 5 otomotiv lisesi öÄŸrencisi, 33 lisans, 7 yüksek lisans, 4 doktora öÄŸrencisi ve mezunların bulunduÄŸu Otonom Araç GeliÅŸtirme Grubu (OTAGG), geleceÄŸin önemli bir parçası olacak olan otonom araçlarla ilgili önemli bir projeye imza attı.
SEKTÖR TEMSİLCİLERİ YOÄžUN İLGİ GÖSTERDİ
Bursa UludaÄŸ Üniversitesi kampüsü içerisinde otonom servis aracı olarak hizmet vermek amacıyla geliÅŸtirilen OTAGG-01 Otonom Araç Projesi, ULUTEK Teknopark ev sahipliÄŸinde Bursa’nın önde gelen yaklaşık 60 otomotiv ve mühendislik firma temsilcisi ile paylaşıldı. ULUTEK Teknopark Konferans Salonu'nda gerçekleÅŸtirilen, yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcının çevrimiçi takip ettiÄŸi sunuma, Bursa UludaÄŸ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak EtemoÄŸlu, ULUTEK Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Hakan Gedikli, Bilgisayar MühendisliÄŸi Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Ahmet Emir Dirik, Makina MühendisliÄŸi Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Fatih Karpat, OYAÇ MYO ÖÄŸretim Görevlisi Koray Aki, OTAGG Danışma Kurulu Üyesi; Bilgisayar MühendisliÄŸi, Elektronik MühendisliÄŸi, Otomotiv MühendisliÄŸi öÄŸretim üyeleri, BMSC GLOBAL Ülke Direktörü Bayram Ali Özdemir ve BURSA/NİLÜFER-Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları BirliÄŸi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılan protokol kapsamında destek veren Okul Müdürü Metin Sezer ve çok sayıda öÄŸrenci katıldı.
‘SANAYİDE ELİNİ KİRLETEN ÖÄžRENCİYE İHTİYAÇ VAR'
Bursa UludaÄŸ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak EtemoÄŸlu, “Bursa’nın deÄŸerlerini de içinde barındıran, birlikte iÅŸ yapabilme becerisini gösterdiÄŸimiz ULUTEK Teknopark’ın bünyesinde bulunmak çok deÄŸerli ve önemli. ÖÄŸrencilerimize rol model oldukları ve bizleri bu tür çalışmalarda yalnız bırakmadıkları için çok teÅŸekkür ederim” dedi. Mühendislik Fakültesi’nin 200 öÄŸretim elemanı ve 5 bin 500 öÄŸrencisiyle Bursa’nın Ar-Ge ve araÅŸtırma ekosistemine önemli katkılar saÄŸladığını da kaydeden EtemoÄŸlu, “Deneyimlerimiz ÅŸunu gösteriyor ki; sanayide elini kirletme becerisi olan öÄŸrenciye ve mezuna çok ihtiyaç var. Bugüne kadar elde etmiÅŸ olduÄŸumuz baÅŸarılar, bu tür öÄŸrencilerin sayılarının artmasıyla mümkün oluyor. Dolayısıyla otonom araç geliÅŸtirme becerisi gösteren öÄŸrencilerimiz ve onlara yol gösteren tüm akademisyenlerimizin emeÄŸi çok kıymetli” ifadelerini kullandı.
SANAYİ TEMSİLCİLERİ OTAGG-01 ARACINA DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADI
Destek vermeye gönüllü olduklarını dile getiren sektör temsilcilerinin çokluÄŸu grup üyelerini memnun etti. Yakın bir zamanda planlanacak çalıştayda sektör ile çalışmalar için tekrar deÄŸerlendirme fırsatı yakalanacak. Mühendislik fakültesi akademisyen ve öÄŸrencilerinin yanı sıra Otomotiv lisesinden de öÄŸrenci ve öÄŸretmenlerin destek verdiÄŸi OTAGG, otonom alanında ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiÅŸtirilmesine ivme kazandırmayı da hedeflemektedir.