USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
24 Åžubat 2022 PerÅŸembe 16:26

500 ton narenciye Ukrayna'ya sevk edilmeyi bekliyor

500 ton narenciye Ukrayna'ya sevk edilmeyi bekliyor

Rusya'nın Ukrayna'ya baÅŸlattığı saldırı ticareti de etkiledi. Zonguldak’tan Ukrayna'ya gitmesi planlanan yük gemisi, 500 ton narenciye ile bekleyiÅŸini sürdürüyor.
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Zonguldak’tan Ukrayna'ya giden yük gemisinin limana alınmadığı öÄŸrenildi. Zonguldak’tan yine Ukrayna’ya gitmesi planlanan yük gemisine ise 500 ton narenciye yüklenirken, belirsizliÄŸin devam etmesi üzerine yükleme durduruldu. Ukrayna ve Rusya’dan gelecek haberi bekleyen acentenler belirsizliÄŸin bitmesini bekliyor.

"Gemi gönderdik, akıbetini bilmiyoruz"
BelirsizliÄŸin sürdüÄŸünü belirten Karaer Gemi AcenteliÄŸi sahibi Hasan Tahsin Karaer, “Buradan dün akÅŸam gemi gönderdik, akıbetini bilmiyoruz. Ne olacağı belli deÄŸil. Burada bir gemi narenciye yüklüyorduk durdurduk. Daha narenciye yüklemiyoruz. Bir tane gemi geliyor muhtemelen o gemi burada kalacak, hiçbir ÅŸey belli deÄŸil. Orada ÅŸu an limana giriÅŸi kapatmışlar, bilmiyoruz akÅŸama kadar bekleyeceÄŸiz. AkÅŸam gemi yanaşırsa ona göre karar vereceÄŸiz. İki tane gemi bu sabah yanaÅŸtı. BaÅŸka da gemi yanaÅŸmadı. Bu olumsuzluk devam ederse ticaret tamamen biter. 20 yıldır çalışıyoruz. Liman bitmez, Rusya biter baÅŸka bir yere çalışılır ama Ukrayna biter. Buradan haftada 4 Ro-Ro, bir tane narenciye gemisi kalkıyor. Gerçi o buzdolabı bir ÅŸey olmaz ama zor" diye konuÅŸtu.

“500 ton narenciye ya çöp olacak ya da gidecek”
Zonguldak Limanı'nda 500 ton narenciyenin beklediÄŸini ifade eden Karaer, “Åžu an 500 ton narenciye yüklendi bekliyor. Ya çöp olacak ya da gidecek. Åžu anki görüntüde çıkmayacak, kimse onu riske edemez. Bu akÅŸam limana gemi yanaşırsa tahliye olursa, bir de oradan gemi yüklenip buraya gelirse ticaret devam eder. Onun dışında devam etmez. Gemi kaptanı 'Gelirken üç tane savaÅŸ gemisi bizden bilgi aldı. Nereden geliyorsunuz, ne gemisisin diye' dedi. Orada bulunan arkadaÅŸlarımızın saÄŸlık durumunda bir ÅŸey yok. Arkadaşımızın fabrikasının yanına bomba düÅŸmüÅŸ, yanıyor hala. Durum iyi deÄŸil. Herkes kapılara koÅŸmaya baÅŸlamış, ülkeyi terk etmeye baÅŸlamış” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Karadeniz kıyısındaki Zonguldak Limanı'ndan en fazla Ukrayna'ya sefer düzenlendiÄŸi öÄŸrenildi.