USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
11 Kasım 2022 Cuma 17:13

Bilimsel İş Birliği Ağı Genişliyor

Bilimsel İş Birliği Ağı Genişliyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), sahip olduğu akademik ve bilimsel donanımı toplumun her kademesiyle paylaşmaya devam ediyor. İş dünyası temsilcileriyle yakın ilişkiler kurmayı başaran BUÜ Yönetimi, son olarak Barutçu Tekstil ile eğitimde işbirliği protokolü imzaladı.

BUÜ Rektörlük Binası B Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Orhaneli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Barutçu Tekstil San. Tic. A.Ş. Ar-Ge Müdürü Akif Hacıoğlu ile akademisyen ve idari personel katıldı.

 

'GELİŞEREK DEVAM EDECEK'

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversite-sanayi işbirliklerinde her geçen gün aşama kaydetmeye devam ettiklerini vurguladı. İş dünyasının bu anlamda yakın bir ilgisiyle karşılaştıklarını kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversitemizin sahip olduğu akademik ve bilimsel bilgi birikimini toplumun her kademesiyle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu arzumuza sanayicilerimiz başta olmak üzere iş dünyasının her kesiminden güzel bir ilgi ve destek buluyoruz. Karşılıklı anlayış ve iyi niyet çerçevesinde hem üniversite olarak biz kazançlı çıkıyoruz hem de iş insanlarımız kazançlı çıkıyor. Öğrencilerimiz de bu işbirlikleri sayesinde gerek staj gerekse de uygulamalı eğitimlerden çok daha fazla yararlanma imkânına sahip oluyor. Bugün imzaladığımız eğitim işbirliği protokolünün üniversitemize ve firmamıza hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu. Orhaneli MYO Müdürü Prof. Dr. Çağatan Taşkın ise işbirliği sayesinde firma ile karşılıklı proje üretilmesi noktasında daha yakın çalışma fırsatı bulacaklarını aktardı. Taşkın, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Barutçu Tekstil Ar-Ge Müdürü Akif Hacıoğlu da üniversite ile imzaladıkları protokol sayesinde firma bünyesinde yürütülen çalışmaların akademik bir gözle değerlendirilebileceğini söyledi. Hacıoğlu, işbirliğinin gelişerek devam etmesi temennisinde bulundu.