USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
06 Mayıs 2022 Cuma 09:39

Bursa'da Çıraklık Eğitimi İçin İş Birliğine Gidildi

Bursa'da Çıraklık Eğitimi İçin İş Birliğine Gidildi

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliÄŸi (BESOB), IMEP Projesi kapsamında Mesleki EÄŸitim İş BirliÄŸi Protokolü yaptı.

 

BESOB BaÅŸkanı Arif Tak, İstihdam İçin Mesleki EÄŸitim Projesi (İMEP) Saha Koordinatörü İzzet Çevik, İMEP Bursa İl Koordinatörü Aydın TürkoÄŸlu, BESOB Genel Sekreteri Rafiz Vatansever, BESOB'a baÄŸlı odaların baÅŸkanları ve İMEP proje ekibi temsilcilerinin katılımıyla BESOB binasında Mesleki EÄŸitim İş BirliÄŸi Protokolü imzalandı.

 

MESLEKİ BECERİ KAZANDIRILACAK

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliÄŸi; Avrupa BirliÄŸi tarafından finanse edilen, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve Milli EÄŸitim Bakanlığı’nın yararlanıcısı olduÄŸu İMEP  kapsamında mesleki eÄŸitim verecek. Projede; Türkiye’deki çıraklık eÄŸitim sisteminin paydaÅŸ kurumlar ile yürütülecek çeÅŸitli faaliyetler ile güçlendirilmesi ve geçici koruma altındaki Suriyeliler ile iÅŸsiz Türk vatandaÅŸlarının çıraklık sistemine dahil edilerek istihdam artışı hedefleniyor. Hedef kitleyi 14-17 yaÅŸ arasındaki gençler ile 18-45 yaÅŸ arasındaki iÅŸsiz kadın ve erkekler oluÅŸturuyor. Ocak 2020'de baÅŸlayan ve Aralık 2023'te sona erecek proje, Bursa’nın da aralarında olduÄŸu 12 ilde yürütülüyor. EÄŸitim programları ile Bursa'da iÅŸ gücü açığı bulunan iÅŸletmelerde istihdam edilmek üzere yetiÅŸkinlere yönelik çeÅŸitli mesleklerde temel beceriler kazandırılacak.