USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
10 Kasım 2023 Cuma 15:59

Bursa'da GES İle 792 Ağaç Kurtarıldı

Bursa'da GES İle 792 Ağaç Kurtarıldı

 

Türkiye’nin enerji sektöründe TSE belgeli ilk ve tek firması olan Tek Enerji, fabrikaların çatılarını güneÅŸ panelleri ile donatmaya devam ediyor. Firma, DOSAB’da faaliyet gösteren bir fabrikanın çatısına 500 kW güç üreten GES kurulumu yaparak 792 aÄŸacın kurtarılmasını saÄŸladı.

 

Tek Enerji güneÅŸ panelleri ile fabrikalar enerjilerini güneÅŸten almaya devam ediyor. Tüm çatı tiplerine uygun yenilenebilir enerji çözümleri sunan firma, yoÄŸun talep ile birlikte birçok fabrikayı güneÅŸ enerji santrali (GES) ile tanıştırdı.

 

‘TEMİZ GELECEÄžE KATKI SAÄžLIYORUZ’

Tek Enerji Yönetim Kurulu BaÅŸkanı İbrahim ÅžahintaÅŸ, artan enerji maliyetlerinin gölgesinde, yeÅŸil enerji yatırımlarının kritik bir öneme sahip olduÄŸunu hatırlattı. Çevre dostu çözüm önerileri ve hayata geçirdikleri projeler ile temiz bir geleceÄŸe katkı saÄŸladıklarını da vurgulayan İbrahim ÅžahintaÅŸ, “Günümüzde enerji ihtiyacı giderek artarken, güneÅŸ enerjisi sistemleri sürdürülebilir ve çevre dostu bir enerji kaynağı sunuyor. Bu sistemler, doÄŸal kaynakları daha etkin ve verimli bir ÅŸekilde kullanmamıza olanak tanırken, aynı zamanda karbon ayak izini azaltmamıza yardımcı oluyor. GüneÅŸ enerjisi projelerimizle sadece enerji ihtiyacını karşılamakla kalmıyor, çevremize duyduÄŸumuz sorumluluÄŸu da yerine getiriyoruz. Çevre dostu ürünler ve sürdürülebilir projelerle temiz bir geleceÄŸe katkıda bulunmanın yanı sıra iÅŸ dünyasına da enerji maliyetlerindeki artışa karşı etkili bir çözüm sunuyoruz." dedi.

 

FABRİKA, KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR

DemirtaÅŸ Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) faaliyet gösteren bir fabrikanın çatısını da GES ile buluÅŸturduklarını belirten İbrahim ÅžahintaÅŸ, bu sayede firmanın kendi elektriÄŸini üreterek tasarruf elde ettiÄŸini kaydetti. ÅžahintaÅŸ, “DOSAB’da faaliyet gösteren firmamızın çatısında bin 27 adet panel kullanarak 500 kWp gücünde güneÅŸ enerji santrali kurulumunu tamamladık. KurduÄŸumuz GES ile firma, yılda 282 bin 450 kg karbondioksit eÅŸdeÄŸeri kadar emisyonun önüne geçecek ve 792 aÄŸacın kurtarılmasını saÄŸlayacak.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin birçok yerinde hayata geçirdiÄŸi projelerle iz bırakmaya devam ettiklerine de dikkati çeken ÅžahintaÅŸ, farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların çatılarına güneÅŸ enerji santrali kurmayı sürdüreceklerini dile getirdi.