USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
13 Kasım 2023 Pazartesi 09:33

Bursateknopark’tan Ar-Ge Hamlesi

Bursateknopark’tan Ar-Ge Hamlesi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBİTAK), Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bursatto ve Bursateknopark iÅŸ birliÄŸinde “TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleÅŸtirildi. Toplantının konuÅŸmacıları, TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Bahriye Özkara ve Kıdemli Uzmanı Onur Ülger oldu. EtkinliÄŸe, Bursateknopark ve Bursatto Genel Müdürü Prof. Dr. AyÅŸe BedeloÄŸlu, BTÜ’lü akademisyenler, sanayi kuruluÅŸlarından temsilciler, giriÅŸimciler, öÄŸrenciler, Bursatto ve Bursateknopark uzmanları ve Bursateknopark firma çalışanları katıldı.

 

'Sanayi İle İş BirliÄŸi İçin Önemli'

Program kapsamında Bahriye Özkara ve Onur Ülger tarafından katılımcılara, TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Destek Programları hakkında bilgi verdiler. TUBİTAK tarafından sunulan desteklerin çeÅŸit ve niteliklerinden bahseden konuÅŸmacılar, programlardan elde edilmesi beklenen çıktıların da çerçevesini çizdiler. Her iki uzmanda, TÜBİTAK TEYDEB’in uygulamakta olduÄŸu 1505-Üniversite- Sanayi İş BirliÄŸi Destek Programı, 1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge BaÅŸlangıç Destek Programı, 1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı, 1509-TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı hakkında program detaylarını katılımcılar ile paylaÅŸtı. Programda aynı zamanda teknoloji transferinde büyük öneme sahip olan 1702- Patent Tabanlı Teknoloji Transfer ÇaÄŸrısı ve giriÅŸimciliÄŸin yaygınlaÅŸtırılması amacıyla TUBİTAK tarafından destek saÄŸlanan 1512 - GiriÅŸimcilik Destek Programı (BiGG) hakkında da bilgiler verildi. Uzman Bahriye Özkara yeni iÅŸ birliklerinin oluÅŸturulmasına yardımcı olmak ve tamamlanan projelerin ticarileÅŸtirilmesine katkı saÄŸlamak amacıyla TEYDEB tarafından desteklenen tamamlanmış projelerin bilgilerinin PRODİS üzerinden eriÅŸime açıldığını bildirdi. Destek programları arasındaki etkileÅŸimin artırılması ve öncelikli alanlardaki projelerin etkin biçimde desteklenebilmesi için ek puan uygulamalarını hayata geçirdiklerini kaydeden Özkara, TEYDEB tarafından desteklenen projelerin çıktılarını ve etkilerinin takibi, projelerin ticarileÅŸme baÅŸarısının kayıt altına alınabilmesi amacıyla ticarileÅŸme izleme sürecinin oluÅŸturulduÄŸunu da söyledi. Kıdemli Uzman Onur Ülgen ise özelikle üniversite sanayi iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸtirilmesinde önemli bir role sahip olan TUBİTAK 1505 Programı konusunda akademisyenlerin ve sanayicilerin projelerini sunmalarını beklediklerini belirtti.

 

KonuÅŸmacıların ilgi ile izlenen sunumlarının son bölümünde ise TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Destek Programlarına baÅŸvuru aÅŸamasında izlenmesi gereken yol ve iÅŸleyiÅŸ süreci hakkında katılımcılara bilgi vermesinin ardından dinleyicilerin Ar-Ge Destek Programları hakkındaki sorularının, uzmanlar tarafından yanıtlaması ile son buldu.