
Bursa UludaÄŸ Üniversitesi’nde (BUÜ) görev yapan Prof. Dr. Abdil KuÅŸ’un koordinatörlüÄŸünü üstlendiÄŸi “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlara Yönelik Sanal ve Artırılmış Gerçeklik (VR/AR) Destekli Dijital EÄŸitim Materyali GeliÅŸtirilmesi” isimli proje AB Erasmus+ Programı KA220 Mesleki EÄŸitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Avrupa BirliÄŸi Erasmus+ Programı Mesleki EÄŸitimde Stratejik İşbirliÄŸi Ortaklıkları kapsamında BUÜ’lü akademisyen Prof. Dr. Abdil KuÅŸ’un koordinatörlüÄŸünü üstlendiÄŸi 2023-1-TR01-KA220-VET-000152218 numaralı “Development of VR/AR Assisted Digital Training Materials for Hybrid and Electric Vehicles” isimli proje Türkiye Ulusal Ajansı’ndan destek aldı. Proje, Türkiye genelinde bu alanda 153 baÅŸvuru içinden kabul edilen 10 projeden birisi olmayı baÅŸardı. BUÜ Mühendislik Fakültesi Otomotiv MühendisliÄŸi Taşıt Tasarımı Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Abdil KuÅŸ ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve UlaÅŸtırma Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Rıdvan Arslan tarafından hazırlanan projenin, 3 ülke ve 5 ortaklı olarak 250.000 Avro bütçe ile iki yılda tamamlanması hedefleniyor.
Mesleki Gelişime Katkı Sağlayacak
Çalışma hakkında açıklamada bulunan proje yürütücüsü Prof. Dr. Abdil KuÅŸ, projede BUÜ dışında Bulgaristan’dan Sofya Teknik Üniversitesi, Romanya’dan Cluj-Napoca Teknik Üniversitesi, OIB Mesleki ve Teknik Lisesi ile özel sektörden Sanlab A.Åž.’nin ortak olarak yer aldığını söyledi.
Prof. Dr. Abdil KuÅŸ; “Proje ile hibrid ve elektrikli taşıtların iÅŸletme, onarım ve servis alanlarında yenilikçi yöntemler kullanılarak Sanal ve Artırılmış Gerçeklik (VR/AR) uygulamaları ve açık öÄŸrenme materyalleri ile dijital eÄŸitim araçlarının geliÅŸtirilmesini amaçlıyoruz. GeliÅŸtirilen VR/AR uygulamaları ve diÄŸer öÄŸrenme materyallerinin, yaygınlaÅŸmakta olan hibrid ve elektrikli taşıtların eÄŸitiminde gerek öÄŸrencilere ve gerekse otomotiv sektörü çalışanlarının mesleki geliÅŸimlerine önemli ölçüde katkı saÄŸlayacağına inanıyoruz” diye konuÅŸtu