USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
26 Aralık 2021 Pazar 11:01

Demirören: Yeni yıla yeni önlemler şart

Demirören: Yeni yıla yeni önlemler şart

Sanayicinin zorluklara göÄŸüs gerdiÄŸi bir yılı geride bıraktığını kaydeden BARSİAD BaÅŸkanı Arif Demirören, 2022’de ihracat odaklı büyümenin devam etmesi için yeni destek paketlerinin hayata geçirilmesi gerektiÄŸini söyledi. Demirören, Türk Lirası’na güveni artıran tüm adımların arkasında olduklarını da ifade etti.

 Sanayicinin, üretimdeki gücünü sanayi üretim endeksi ve ihracat cephesinde tazelenen rekorlarla gösterdiÄŸini belirten Barakfakih Organize Sanayi İş Adamları DerneÄŸi (BARSİAD) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Arif Demirören, çarkların daha hızlı dönmesi için döviz kurlarındaki oynaklığın ve üretim maliyetlerini artıran engellerin ortadan kaldırılmasıyla birlikte yeni destek paketlerinin hayata geçirilmesi gerektiÄŸini dile getirdi. 

 

Hammadde fiyatlarında gevşeme bekleniyor

Türkiye ekonomisinde büyümenin üretim ve ihracata dayalı olduÄŸunu vurgulayan BARSİAD BaÅŸkanı Arif Demirören, “Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli sacayaklarından biri olan sanayicimiz, üretim maliyetlerindeki artışa raÄŸmen üretime ve ihracata devam ettiÄŸini gözler önüne serdi. Ancak son dönemde enerji baÅŸta olmak üzere, hammadde, lojistik gibi kalemlerde artan maliyetler, iÅŸ dünyasını zora sokarak yükünü ağırlaÅŸtırdı. Son dönemde Türk Lirası’na güveni artıran adımlar sayesinde önemli bir rahatlama yaÅŸandı ve bu tablonun, tüm hammadde fiyatlarında gevÅŸemeyi saÄŸlamasını bekliyoruz. Biz BARSİAD ve BOSAB ailesi olarak Türk Lirası’na güveni artırmaya yönelik adımları, büyümeyi perçinleyecek hamleleri desteklemeye devam edeceÄŸiz” ifadelerini kullandı. 

 

İlave fiyat artışları, yükü artırıyor

-anayi üretim endeksindeki artışın ekonomik kalkınmanın en önemli etkeni olduÄŸunun da altını çizen Arif Demirören, “Sanayicilerimizin özverili çalışmalarıyla gerçekleÅŸen artışa ivme kazandırılması için ekonomi yönetimimizce hammadde teminindeki sorunların giderilmesi büyük önem arz etmektedir. İlave zamlar, ciddi yük olarak üretime ve ihracata olumsuz bir ÅŸekilde yansımaktadır. Elimizdeki gücü koruyacak ve kuvvetlendirecek olan, üreticilerimizi destekleyen politikaların geliÅŸtirilmesidir. İş dünyası olarak ekonomik kalkınmaya katkı sunacak ÅŸekilde önlemler alınmasını ve omuzlarımızdaki yüklerin hafifletilmesini talep ediyoruz” dedi.