
UludaÄŸ Tekstil İhracatçıları BirliÄŸi (UTİB), Ekolojik Tekstiller Ur-Ge projesi kapsamında alım heyeti faaliyetini gerçekleÅŸtirdi. Bursa'da birçok yabancı firmanın katılım gösterdiÄŸi B2B görüÅŸmelerinde küme üyeleri, yeni pazarlara açılma fırsatı yakaladı.
UludaÄŸ Tekstil İhracatçıları BirliÄŸi’nin (UTİB), 5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar çerçevesinde Ticaret Bakanlığı desteÄŸi ile yürüttüÄŸü “Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi” kapsamında üçüncü alım heyeti faaliyetini buluÅŸmasını Bursa'da gerçekleÅŸtirdi. Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kümesinde bulunan 8 firmanın bulunduÄŸu heyet, yabancı ülkelerden gelen yaklaşık 50 firma alıcısı ile buluÅŸturuldu. Yerli küme firmaları ve alıcı heyet firmaları, ikili iÅŸ görüÅŸmelerine katıldı. Tekstil sektörünün önde gelen firmalarının trend parçalarının sergilendiÄŸi ve yoÄŸun katılımla gerçekleÅŸen görüÅŸmeler, önemli iÅŸ birliklerine kapı araladı.
“REKABETÇİLİK İÇİN KATMA DEÄžERLİ ÜRETİM ÅžART”
UTİB Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Pınar TaÅŸdelen Engin, sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretimin tekstil sektöründe yüksek katma deÄŸerli ihracatın önünü açtığını ifade etti. Bu düÅŸünceden hareketle hayata geçirilen Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi’nin üye firmaların üretimine katma deÄŸer saÄŸladığını belirterek, “Bizler hedeflerimize ulaÅŸmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Standartlara uyan deÄŸil standartları belirleyen, dünya tekstiline yön veren bir konuma gelmek zorundayız. Her zaman sadece en iyisini üretmek yetmiyor. RekabetçiliÄŸinizi arttırmak için mutlaka en çevreci, en katma deÄŸerli üretime odaklanmanız da gerekiyor. Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projemiz de bu odak çerçevesinde oluÅŸturulmuÅŸ projelerden birisi” ifadelerini kullandı.
“UR-GE PROJEMİZ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK”
Ur-Ge projesi kapsamında küme üyesi firmalara, geliÅŸmiÅŸ ülkeler standartlarında eÄŸitim verdiklerini de vurgulayan BaÅŸkan TaÅŸdelen Engin, “DoÄŸal kaynakların yetersizliÄŸi, azalan kaynaklarımız ve dünya nüfusunun giderek artması her sektörde olduÄŸu gibi tekstil sektöründe de sürdürülebilir ve çevreci kuralları zorunlu kılmıştır. Yeni pazarlara yönelebilmek ve ihracat kapasitemizi daha yukarılara taşıyabilmemiz için teknolojik, sosyolojik ve ekolojik üretime hızlı bir ÅŸekilde entegre olabilmeliyiz. Günümüzde özellikle giyimlik kumaÅŸ ve ev tekstili denildiÄŸinde dünya pazarında akla ilk gelen ülkelerden biri Türkiye’dir. GeldiÄŸimiz noktaya bakarsak sanayicimiz artık üretimden tanıtıma, kaliteden pazarlamaya kadar tüm alanlarda yüksek kaliteyi sunma gücüne sahip. Birçok yabancı alıcının firmalarımızla bir araya geldiÄŸi bu alım heyeti de tekstil ihracatındaki gücümüze güç katmamıza vesile olacak” dedi.