
En büyük gıda fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2022 yaklaşık beÅŸ bin katılımcısıyla kapılarını ziyaretçileri ağırlamaya baÅŸladı.
Ülkemizden fuarda 182 markanın stant açtığını ifade eden TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu BaÅŸkanı Mahsum Altunkaya, “Sektörümüzün en önemli fuarı olma özelliÄŸini taşıyan Dubai Gulfood bugün kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ülkemizden toplam 182 firmanın yer aldığı fuara ilk günde ilginin büyük olduÄŸunu görüyoruz. 2022 yılsonu hedefi olarak belirlediÄŸimiz 11 milyar dolarlık ihracata ulaÅŸabilmek için bu tür uluslararası organizasyonlar bizler için büyük önem taşıyor. Firmalarımızı baÅŸarılı bir fuar geçirmelerini diliyorum” dedi.
Gaziantepli firmaların stantları dolup taşıyor
13-17 Åžubat 2022 tarihleri arasında sürecek olan Dubai Gulfood 2022’ye Türkiye’den toplam 182 firmamız stant açarak katılıyor. Gaziantep’ten ise bu fuara 27 firmama stant açarak fuardaki yerini aldı. Fuarın ilk gününde Gaziantepli firmaların stantlarındaki yoÄŸun ilgi dikkat çekiyor. Dünyanın dört bir yanından fuara katılımcı olarak gelen ziyaretçilerle dolup taÅŸan Gaziantepli firmaların stantları 2022 yılının gerek Gaziantep gerekse Türkiye hububat bakliyat ihracatı için verimli bir yıl olarak geçeceÄŸi ön görülüyor.