
Bu dönemlerde Gaziantep'te tarlalarda kalan son biberlerin hasadı yapılarak, yaÄŸmur ve kar gibi olumsuz hava koÅŸulları öncesinde son kez bez yaygılara serilerek, kurutulmaya bırakılıyor.
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yetiÅŸen kırmızı biberlerin son hasadı yapılıyor. Biberler kış öncesi kuruması için son kez güneÅŸe bırakılıyor. Tarladan toplanan Biberler yere atılan naylonların üzerine seriliyor. Yaklaşık 10 gün güneÅŸte kaldıktan sonra iÅŸçiler tarafından çöpü temizlendikten sonra pul biberine dönüÅŸtürülerek, sofralara ulaşıyor.
Biber üreticisi Muharrem Yalvaç biberlerin yaklaşık 10 gün güneÅŸte kalacağını ifade ederek, “Bu sene biberlerde verim çok iyi ancak para etmiyor. İlk çıktığında 15 TL’ydi ÅŸimdi 6-7 TL’ye kadar düÅŸtü. Biberlerimizi tarladan topladıktan sonra güneÅŸe bırakıyoruz. Burada yaklaşık 10 gün güneÅŸte kalacak. Yazın olsa 3 gün yetiyordu. Kuruduktan sonra iÅŸçiler çöpünü temizleyecek ve fabrikalarda pul biber olacak” dedi.
İşçi ÇavuÅŸu Raid Halil ise kilo başına çalıştıklarını belirterek, “Burada biberleri temizliyoruz. İşçilerimiz günde 7-8 saat çalışıyor. Kilo başına çalışıyoruz. Günde 150 ile 200 kilo arasında biber temizliyoruz” diye konuÅŸ