USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
08 Ekim 2020 PerÅŸembe 11:46

Hicaz narının son hasadı yapıldı

Hicaz narının son hasadı yapıldı

Silifke'de hicaz narının son hasadı yapıldı. 

Mersin’in Silifke ilçesinde üretici Cem Ergül’e ait 40 dönümlük bahçeden son hasadı yapılan hicaz narı, kilosu 1 lira 50 kuruÅŸtan satıldı. Dikim yaptığı ilk yıl ürün almaya baÅŸladığını belirten Ergül, bu yıl 80 tona yakın rekolte elde ettiÄŸini söyledi.

Narın kilosu 1 lira 50 kuruÅŸtan satılırken Türkiye’de iç piyasa ve talep olursa yurtdışına ihraç edilmek üzere iÅŸleme ve paketleme tesisine gönderildiÄŸini belirten Ergül, meyve suluk narın 1 liradan satıldığını ifade etti.

Tüccarların ekip halinde gelerek dalında satılan narları topladıklarını belirten Ergül, “Narları ilk olarak iÅŸleme ve paketlemeye götürüyoruz, ardından talebe göre konteynırlarla yurt dışına ihracını gerçekleÅŸtiriyoruz” diye konuÅŸtu.

Silifke Ziraat Odası BaÅŸkanı Cafer Doygun ise bu yıl bin 500 dönüm araziden 2 bin tonun üzerinde hicaz narı hasadının yapılmasını beklediklerini ifade ederek, ilçenin ova kesimlerinde narenciyeye alternatif olarak üretimi yapılan hicaz narının erken hasat edildiÄŸini söyledi.