
Türkiye’den Çin’e ve ilk kez Rusya'ya gidecek olan bor yüklü ilk blok ihracat treni, yoluna devam ediyor. Ankara Gar'ından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla uğurlanan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı üzerinden Çin'e yapılan Bor ihracatındaki ilk treni ve Türkiye ile Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova arasında işletilecek ilk blok ihracat treni Cumartesi akşam saatlerinde Erzurum’a vardı.
12 GÜNDE TAMAMLANACAK
19 vagondan oluşan 45232 sefer sayılı ihracat treni 1234 ton yük taşıyor.Tren, Erzurum'a vardıktan kısa süre sonra Kars istikametine hareket etti. Makinist Emre Gül ve Turgut Akyürek, "Trenimiz Çin'e gidecek ikinci ihracat blok treni. 4.800 kilometrelik yolumuz 12 günde tamamlanacak. Hayırlı olsun. Rabbim daha nice seferler yapmayı nasip etsin" dedi.
......................................................
Yeni Ekonomi Ekonomide En Güncel Haber
Doğru haber, Son dakika, Bursa iş dünyası, Bursa hava durumu, Bursa ekonomi haberi, Bursa kapalıçarşı, Piyasa, Döviz, Altın, Ekonomi, Ekonomi Haberleri, Dolar, Euro, Bitcoin