USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
02 Kasım 2023 Perşembe 15:07

KFA, Mısır'da Fuar Düzenleyecek

KFA, Mısır'da Fuar Düzenleyecek

Türkiye’nin Afrika’ya açılan kapısı Mısır ile ticaretin geliÅŸtirilmesi için yeni bir dönem baÅŸlıyor. Türk yatırımcılar için önemli fırsatlar sunan Mısır’daki potansiyeli deÄŸerlendirmek ve iki ülke arasındaki ticari iliÅŸkileri güçlendirmek için Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Mısır’a resmi bir ziyaret gerçekleÅŸtirdi. BTSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı İbrahim Burkay da Mısır temasları kapsamında Bakan Bolat’a eÅŸlik etti. BaÅŸkan Burkay, baÅŸkent Kahire’de Mısır Uluslararası İmalat Kongresi ve Fuarı kapsamında gerçekleÅŸtirilen Türkiye-Mısır Ticaret Heyeti ve İkili İş GörüÅŸmeleri Açılış Programı'na katıldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Mısır Sanayiciler Federasyonu iÅŸbirliÄŸinde düzenlenen programın ardından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Mısır Hazır Giyim ve Ev Tekstili Sanayicileri Odası ve Mısır Mühendislik Odası arasında iyi niyet anlaÅŸması imzalandı. Ayrıca BTSO iÅŸtiraki KFA Fuarcılık’ın yurt dışı fuar ve milli katılım organizasyonları için iÅŸbirliÄŸi protokolü yapıldı.

 

“Ekonomik İliÅŸkilerde Yeni Bir Sayfa Açıldı”

BTSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı İbrahim Burkay yaptığı deÄŸerlendirmede Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve iÅŸ insanlarının Mısır ziyaretinin iki ülke iliÅŸkilerinde yeni bir sayfa açtığını, ticari ve ekonomik iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi için büyük bir adım atıldığını ifade etti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye ve Mısır arasındaki ticari iliÅŸkilerde önemli bir rol üstleneceÄŸini kaydeden BaÅŸkan Burkay, “Ülkemizin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olan Mısır ile ticaret hacmi 10 milyar dolar seviyelerine ulaÅŸtı. Bu rakamı 5 yıl içinde 15 milyar dolara çıkarabileceÄŸimize inanıyoruz. Bursa’mızın lokomotif sektörleri baÅŸta olmak üzere Mısır’la birçok alanda iliÅŸkilerimizin kapsamını geniÅŸletmek istiyoruz. Ekonomik iliÅŸkilerimizi iÅŸbirliÄŸi ve ‘kazan kazan’ temelinde geliÅŸtirmek için BTSO olarak her türlü desteÄŸi vermeye devam edeceÄŸiz.” dedi.

 

“Mısır ile İşbirliÄŸi Fuarlarla Güçlenecek”

KFA Fuarcılık’ın 5-7 Ekim tarihlerinde Mısır’da düzenlenen Cairo International Fashion & Textile Expo’da Türkiye milli katılım organizasyonunu gerçekleÅŸtirdiÄŸini anımsatan BaÅŸkan Burkay, fuarcılık alanında Mısır ile tarihi bir iÅŸbirliÄŸi baÅŸlattıklarının bilgisini verdi. Kasım ayında Bursa’da düzenlenecek Junioshow’da Mısır Hazır Giyim ve Ev Tekstili Sanayicileri Odası iÅŸbirliÄŸinde Mısırlı 6 firmanın katılımcı olarak yer alacağını belirten BaÅŸkan Burkay ayrıca 12-14 Ocak 2024 tarihlerinde Mısır’da gerçekleÅŸtirilecek Nelly Kids Fashion’da Türk bebe çocuk hazır giyim ürünlerinin KFA Fuarcılık milli katılım organizasyonu ile vitrine çıkacağını ifade etti.

 

KFA Fuarcılık Mısır’da Fuar Düzenleyecek
Bebek çocuk hazır giyim, otomotiv yan sanayi, kumaÅŸ ve tekstil aksesuarları ile ev tekstili sektörlerinde Orta DoÄŸu, Balkan ve Kuzey Afrika ülkelerinde gerçekleÅŸecek fuarlara Mısır ile ortak milli katılım organizasyonu gerçekleÅŸtirmeyi hedeflediklerini söyleyen BaÅŸkan Burkay, “Mısırlı firmalarla üçüncü ülkelerde de iÅŸbirliÄŸi fırsatlarına sahip olduÄŸumuzu düÅŸünüyoruz. İyi niyet anlaÅŸmamız kapsamında ayrıca Mısır’da ev tekstili sektörüne yönelik bir fuar düzenlemek için çalışmalara baÅŸlayacağız. Yurt dışı fuar düzenleme yetkisine sahip olan KFA Fuarcılık ÅŸirketimizin 10 yıllık fuarcılık birikimini ve tecrübesini Mısır’a taşıyacağız. Mısır’da ilk olacak bu fuar ile eÅŸ zamanlı bir kumaÅŸ fuarı da düzenleyeceÄŸiz. Ticaret Bakanlığımızın öncülüÄŸünde Mısır’la iÅŸbirliÄŸimizin her alanda geliÅŸtirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceÄŸiz.” dedi.