USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
05 Åžubat 2022 Cumartesi 15:09

KİM iş sahibi yapmaya devam ediyor

KİM iş sahibi yapmaya devam ediyor

 Ä°ÅŸ arayanlar ile iÅŸverenleri aynı platformda buluÅŸturan Kahramankazan Belediyesi İstihdam Merkezi (KİM) kurulduÄŸu Temmuz 2019’dan bu yana 2 bin kiÅŸiyi yeni iÅŸ sahibi yaptı. KİM tarafından toplamda 7 bin 500 bin kiÅŸi iÅŸe yönlendirilirken, bunlardan yaklaşık 2 bin 500’ü ise bu iÅŸleri yapmayı ya tercih etmedi ya da yönlendirildikleri iÅŸlerde kısa süreli çalıştıktan sonra ayrılmayı tercih etti.

Kahramankazan’da iÅŸsiz vatandaÅŸ kalmamasını hedefleyen Kahramankazan İstihdam Merkezi (KİM), Temmuz 2019’da hayata geçirildi. Belediye hizmet binası giriÅŸinde yer alan KİM, hazırlanan yazılım ile ilçedeki iÅŸ arayan vatandaÅŸlar ile iÅŸverenler aynı platformda buluÅŸturuyor. Bu doÄŸrultuda, iÅŸ arayanların özellikleri ve bilgileri sisteme kaydedilirken, iÅŸverenlerin de hangi niteliklere sahip çalışanlar aradığı belirleniyor. KİM böylece iÅŸ arayan vatandaÅŸlar ile iÅŸverenleri aynı çatı altında buluÅŸturuyor.
7 bin 500 kiÅŸi yönlendirildi

KİM kurulduÄŸu günden bu yana, sanayi alanında yoÄŸun bir potansiyeli bünyesinde barındıran Kahramankazan’da meyvelerini vermeyi sürdürüyor. KİM’e baÅŸvuran 7 bin 500 vatandaÅŸ, ilçedeki sanayi kuruluÅŸlarına ve iÅŸletmelere yönlendirildi. Bu vatandaÅŸlardan 2 bini yeni iÅŸ sahibi oldu. İş sahibi olan vatandaÅŸlar, ilçedeki fabrika, atölye, tesis ve iÅŸletmelerde iÅŸe baÅŸladı. KİM pandemi sürecinde bile baÅŸvuruda bulunan vatandaÅŸları yeni iÅŸ sahibi yaptı. İş bulması için yönlendirilen vatandaÅŸlardan yaklaşık 2 bin 500’ü ise bu iÅŸleri yapmayı ya tercih etmedi ya da yönlendirildikleri iÅŸlerde kısa süreli çalıştıktan sonra ayrılmayı tercih etti.

Tek ÅŸart Kahramankazan’da ikamet etmek

Kahramankazan Belediye BaÅŸkanı Serhat OÄŸuz, KİM projesini CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın baÅŸlattığı istihdam seferberliÄŸi kapsamında geliÅŸtirdiklerini belirterek, ilçelerinde iÅŸ arayanlarla iÅŸçi arayanlara buluÅŸturmanın mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını söyledi. OÄŸuz, “Kahramankazan’daki istihdam pastası herkese yeter diyoruz ve ilçemizde kimsenin iÅŸsiz kalmamasını hedefliyoruz. Amacımız Kahramankazan’daki istihdam pastasını Kahramankazan’da yaÅŸayan insanlara sunabilmek. KİM’in hayata geçmesinin ardından 2 bin kardeÅŸimizi iÅŸ sahibi yaptık. Bu sayının daha da artmasını hedefliyoruz. Kahramankazan’da ikamet eden tüm iÅŸsiz kardeÅŸlerimize iÅŸ bulmak boynumuzun borcu diyoruz. İnÅŸallah bu projeyle kimsenin iÅŸsiz kalmamasını saÄŸlayacağız. Hedefimiz ilçemizde sıfır iÅŸsizlik. Tek ÅŸartımız KİM’e baÅŸvuru yapan vatandaÅŸlarımızın Kahramankazan’da ikamet etmesi” diye konuÅŸtu.