USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
15 Kasım 2021 Pazartesi 14:29

KONUT SATIÅžLARI HIZLANDI

KONUT SATIÅžLARI HIZLANDI

İstanbul'da kentsel dönüÅŸüm projelerine talep arttı. NormalleÅŸme sonrası kentsel dönüÅŸüm projeleri de hızlandı. VatandaÅŸların kentsel dönüÅŸüm projelerinin hızlı tamamlanmasından dolayı ilgi gösterdiÄŸi belirtiliyor.

Konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,9 artarak 137 bin 401 oldu. Pandeminin yoÄŸun olduÄŸu dönem sonrası normalleÅŸmeyle birlikte kentsel dönüÅŸüm projeleri de hızlandı. Emlakçılar, vatandaÅŸların daha çok kentsel dönüÅŸümdeki projelere yoÄŸunlaÅŸtığını belirtiyor.

"VatandaÅŸ özellikle kentsel dönüÅŸüme girecek daireleri tercih ediyorlar"

Emlakçı Hakan Sarıkaya, eskiden binaların çok sayıda olduÄŸunu ancak müÅŸterileri azlığı yaÅŸandığını söyleyerek, ÅŸu anda tam tersi bir durum oluÅŸtuÄŸunu belirtti. Sarıkaya, "MüÅŸterinin talebi çok fazla ama elimizde daire yok. Daire arayanların taleplerine karşılık veremiyoruz. İster istemez bu durum fiyatları da etkiliyor. Geçen sene eski binalardaki 2+1 daireler 300-400 bin liraya alıcı bulamıyordu. İnsanlar önceden kentsel dönüÅŸümden ev almaktan korkuyorlardı. Åžu anda iÅŸler deÄŸiÅŸti, daire alırken vatandaÅŸ özellikle kentsel dönüÅŸüme girecek daireleri tercih ediyorlar. Åžuanda 500-600 bin lira deÄŸerinde ev bulamıyoruz. 3+1 eski daireler 700-800 bin lira seviyelerine geldi. Yeni binalarda ise bu fiyat daha da yükseliyor. Satışlar çok iyi fakat ev bulunmuyor" dedi.

Sarıkaya, "Devletimizin de kentsel dönüÅŸüme el atmasıyla beraber süreç hızlandı. Pandemi döneminde projeler geç çıkıyordu. Åžu anda bu süreç daha hızlı ilerliyor. İnsanlar evini müteahhite verirken artık korkmuyor. Artık 7 veya 8 ayda binalar yapılıyor. Daha önceden insanlar korkuyordu. Günümüze baktığımızda vatandaÅŸlar özellikle kentsel dönüÅŸümden ev alma peÅŸinde. Yabancı yatırımcılar özellikle Esenyurt ve Beylikdüzü, bölgelerinden ev alıyor. Esenyurt bölgesinde ciddi bir satış patlaması yaÅŸanıyor. Tapu daireleri dolu, iÅŸlem yapabilmek için 15 gün sıra beklediÄŸimi biliyorum. Rezidans ve yeni binalara yabancı yatırımcıların çok büyük bir ilgisi var. En çok Arap kökenli yabancı yatırımcılar Türkiye’yi tercih ediyor. Libya, Irak ve özellikle Kerkük’lü vatandaÅŸların yoÄŸun bir ilgisi var. Pandeminin etkisiyle beraber memur atamaları ve okulların açılması kiralık evlerin fiyatlarını yükseltti. Kiralık daire ÅŸuanda bulunamıyor. Bahçelievler de geçen sene bin 500 - 2 bin liraya verdiÄŸimiz eski daireler ÅŸuanda 3 - 4 bin lira oldu. Yeni binalarda ise en az 5 - 6 bin lira arasında" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Emlakçı Mehmet Ata Baytur, vatandaşın çoÄŸu zaman istediÄŸi evi bulamadığını belirterek, "Ev fiyatları ilçelere göre deÄŸiÅŸiyor. Bahçelievler'deki ortalama bir daire 500-600 bin TL arasında deÄŸiÅŸiyor" dedi. Bir diÄŸer emlakçı Aziz Baydeniz, yeni konutların yapılması gerektiÄŸini söyleyerek, "Eski binalardaki daireler ortalama 500-600 bin liradan satılıyor. Yeni dairelerde ortalama 800 bin liradan baÅŸlıyor. Yeni inÅŸaatlar yapılması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin DoÄŸrusu, Bursa haber, Bursa son dakika, DoÄŸru haber, Son dakika, Bursa iÅŸ dünyası, Bursaspor, Bursa hava durumu, Bursa nöbetçi eczaneler, Bursa ekonomi haberi, Bursa kapalıçarşı, Bursa trafik durumu