
2017 yılından bu yana Ege Maden İhracatçıları BirliÄŸi ve İstanbul Maden İhracatçıları BirliÄŸi tarafından dönüÅŸümlü olarak düzenlenen, maden sektörü temsilcileriyle kamu kurumlarının madencilik sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdıkları “Hayatımız Maden Çalıştayı” Cumhuriyetimizin KuruluÅŸunun 100. Yılında, Büyük Taarruzun baÅŸladığı, mermerin baÅŸkenti Afyonkarahisar’da Ege Maden İhracatçıları BirliÄŸi ev sahipliÄŸinde düzenlendi.
'Tabii Kaynaklar Bakanlığı Kurulsun'
Ege Maden İhracatçıları BirliÄŸi BaÅŸkanı İbrahim AlimoÄŸlu, çalıştaydaki konuÅŸmasında “Türkiye, 80’e yakın madeni ihraç ediyor. Madenlerimiz diÄŸer sektörlere hammadde olarak da ülke ekonomisine katkı saÄŸlıyor. 'Önce insan, sonra çevre, daha sonra maden' mottosuyla sürdürülebilirlik odaklı ihracatımızı arttırmaya devam edeceÄŸiz. Sektörün ihtiyaçlarının farkındayız. Bürokrasiyi en aza indirmek için, en büyük ihtiyacımız Tabii Kaynaklar Bakanlığı kurulması. Böylece tüm iÅŸlerimizi tek muhatap ile halledebileceÄŸiz. Bir arada olmak çok önemli. Biz madenciler için oluÅŸturulan olumsuz algıyı da birlikte daha çok çalışarak ve lobi oluÅŸturarak kırabiliriz. Bunun için 18 Maden STK’mız ile bir arada hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu BaÅŸkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Rüstem Çetinkaya da "Yaptığımız iÅŸler sürekli farklı ortamlarda tartışmalara konu oluyor, sürekli aslı astarı olmayan suçlamalarla yaftalanıyoruz. Ülkemizin ve dünyanın geleceÄŸini inÅŸa eden madenciler olarak, kendimizi anlatmaya, iÅŸlerimizi yapmaya devam etmeye çalışıyoruz. Maden sektörünün ve madencilerimizin Türkiye’nin hedeflerine ulaÅŸabilmesi için vazgeçilmez olduÄŸunu her platformda dile getirmeye çalışıyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki biz, iÅŸimizi çok iyi yapıyoruz. Devletimizin gücü, kamunun destekleri ve madencilerimizin azmiyle çok daha iyi iÅŸler yapacağımıza yürekten inanıyoruz. Çünkü madenciliÄŸi kurallara uygun olarak, devletin tanımladığı sınırlar ve kanunlar çerçevesinde yapıyoruz. Ülkemiz için üretiyor, ülkemiz için istihdam yaratıyoruz. EÄŸer, ülkemiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiÄŸi muasır medeniyetler seviyesine ulaÅŸacaksa bunun kalbinde de madenciler olarak biz yer alacağız. Yerin altındaki zenginlikleri yer yüzü ile buluÅŸturmak için canla baÅŸla mücadele eden biz madenciler, bunu yapmaya devam edeceÄŸiz. Ülkemiz için çalışıp, ülkemizi hedeflerine ulaÅŸtıracağız.” diye konuÅŸtu.