USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
02 Şubat 2022 Çarşamba 11:33

Teknofest hayali için Bursa'da hazırlık kampı

Teknofest hayali için Bursa'da hazırlık kampı

Bursa EskiÅŸehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA); Bursa İl Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü, Bursa UludaÄŸ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi iÅŸ birliÄŸinde proje geliÅŸtirerek teknolojik üretim hamlesi yolunda çalışmalara imza atan öÄŸretmenleri 3 günlük TEKNOFEST Kampı kapsamında bir araya getirdi.

 

 BEBKA, Türkiye’nin havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılmak isteyen gençlerin takım liderleri olacak öÄŸretmenleri 3 günlük TEKNOFEST Kampı’nda ağırlamaya baÅŸladı.

 

DURAK: GENÇLERİMİZİ TEKNOFEST’E DAVET EDİYORUZ

TEKNOFEST Kampı’nın festivale hazırlık amacıyla takım liderlerine ve gençlere büyük katkılar saÄŸlayacağını belirten BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda görev yapan Kalkınma Ajansları olarak TEKNOFEST’in gelecek odaklı ve yenilikçi bakış açısının ülkemizin uzay, havacılık ve savunma sanayiinde rekabet edilebilirliÄŸini artıracağına inanıyoruz. Bölgemiz için de kritik öneme sahip bu sektörlerde geliÅŸim saÄŸlayacak ve stratejik iÅŸ birlikleri için ortam oluÅŸturacak platformda yer alan gençlerimizi destekliyoruz. Bu kapsamda Bursa’nın ilk DENEYAP’ını Ajans binamızda faaliyete geçirdik. 2022-2023 “Genç İstihdamı” temamız çerçevesinde, Bursa’dan çıkan proje sayısını ve niteliÄŸini artırmak amacıyla gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz kampta ise 3 gün boyunca TEKNOFEST 2022 çalışmalarına yönelik hazırlıklar ve eÄŸitimler yer alacak” diye konuÅŸtu.

 

KILAVUZ: NİCE BİLİM İNSANLARI YETİŞECEK

Türkiye’nin çok köklü bir medeniyete ev sahipliÄŸi yaparak geleceÄŸini inÅŸa ettiÄŸini söyleyen Bursa UludaÄŸ üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz da “Köklerimize dönmemizin icap ettiÄŸi bu dönemde, Milli Teknoloji Hamlesi ile bu ruha yeni nitelikler katarak ÅŸanlı mazimizi geleceÄŸe taşımalıyız. TEKNOFEST’te geçen 5 yıl içerisinde 50 yıllık çalışmalar yapıldı ve bu kapsamda gençlerimizin zihnine bu güç ve özgüven aşılandı. Bizler de üniversite olarak bu festivale katılmaları için öÄŸrencilerimizi teÅŸvik etmeye gayret ediyoruz. GeleceÄŸimizi daha üst kademeye taşımak için çalışan BEBKA’nın bize yakın olması hem üniversitelerimize hem de öÄŸrencilerimize katkı saÄŸlıyor” dedi.

 

KARADEMİR: ÖÄžRENCİLERE KARİYER OLANAÄžI YARATIYOR

TEKNOFEST’in üniversite-sanayi iÅŸ birliklerine entegre ÅŸekilde ilerleyerek öÄŸrencilere kariyer olanakları yarattığının altını çizen Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise “ÖÄŸrencilerimizin bir drone yapması, teknolojik bir üretim gerçekleÅŸtirmesi ve buna yönelik heyecan duyması gençlerin geleceÄŸini olumlu etkileyecektir. TEKNOFEST, yeri geldiÄŸinde 4-5 dersin kapsamını içerebiliyor. İletiÅŸim becerilerini geliÅŸtiren, üniversite-sanayi iÅŸ birliÄŸi kapsamında sponsor olabilecek kiÅŸiler ile bir araya gelen ve kriz yönetimi yapabilen öÄŸrencilerimizin baÅŸarılı olacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

GÜR: ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM 

TEKNOFEST’in ülke adına çok deÄŸerli bir kazanım olduÄŸunu vurgulayan Bursa İl Milli EÄŸitim Müdürü Serkan Gür de “2022’de Milli Teknoloji Hamlesine Bursa’nın katkı saÄŸlayacağına yürekten inanıyorum. EÄŸer güçlü ülke olmak istiyorsak, üretimi de güçlendirmeliyiz. Bu kapsamda TEKNOFEST çok önemli bir mesajla baÅŸladı ve Milli Teknoloji Hamlesi dediÄŸimiz sürece de kaynaklık etti. Gençlerimizin üretim kabiliyetiyle yetiÅŸmesini ve o duygularla hayatlarına devam etmesini saÄŸlaması açısından bu organizasyonun ülkemizin son yıllardaki geliÅŸimine çok önemli katkıları oldu. Biz de bu teknoloji hamlesine bütün ekibimizle destek vereceÄŸiz. ÖÄŸretmenlerimizin de bu etkinliklere katılım saÄŸlayarak öÄŸrencilerimizi teÅŸvik etmesi önemli bir bilinç oluÅŸturacak. Hem ilimize ilk DENEYAP’ını kazandıran hem de gençlerimize ve öÄŸretmenlerimize böyle bir imkân sunan BEBKA’ya teÅŸekkür ederiz.” diye konuÅŸtu.

 

KÖKÇAM: HAYALLERİ GERÇEKLEÅžTİRİYORUZ

TEKNOFEST’in dünyaca ses getirmesinin yankılarının Türkiye’de oldukça sahiplenildiÄŸini kaydeden T3 Vakfı Müdürü ve TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam ise “GeliÅŸmek istiyorsak, aynı paralelde giriÅŸimciliÄŸe ağırlık vermeliyiz. Genç nüfusa sahip olan bir ülke olarak, giriÅŸimcilik konusunda kamu desteklerinden faydalanmalı ve yenilikçi fikirler geliÅŸtirmeliyiz. TEKNOFEST kapsamında çok büyük giriÅŸimleri ortaya çıkarmalı ve deÄŸiÅŸtirmemiz dönüÅŸtürmemiz gereken alanları güncellemeliyiz. Çünkü bizim için TEKNOFEST, bir hayalin gerçekleÅŸtirilmesidir” ifadelerini kullandı.

 

TÜZGEN: TEKNOFEST’İ HIZLICA SAHİPLENMEMİZ, BAÅžARIYI GETİRDİ

TEKNOFEST’in baÅŸarısının gençlerin ve teknoloji hamlelerinin etkisiyle teÅŸvik edildiÄŸini belirten T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen de “BEBKA’nın TR41 Bölgesi’ne yönelik kalkınma yolunda birçok projesi var ve hepsi bölgemize ve ülkemize katkı saÄŸlayan çalışmalar. Ülkemizde Milli Teknoloji Hamlesi ve TEKNOFEST’i hızlıca sahiplenmemiz, çok kısa sürede baÅŸarı yakalamamızı saÄŸladı” deÄŸerlendirmesini yaptı.

 

Programın açılışının ardından lise ve ortaokul takımlarına danışmanlık yapacak öÄŸretmenlere yönelik eÄŸitim programları ile devam edecek.