USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
22 Haziran 2022 Çarşamba 09:15

Tekstil Firmasından Üniversiteye Destek

Tekstil Firmasından Üniversiteye Destek

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), akademik ve bilimsel çalışma ortamının genişletilmesi amacıyla kurum ve kuruluşlar ile iş birliklerine devam ediyor. Üniversite yönetimi, Marsala Tekstil firması ile çok yönlü iş birliği protokolü imzaladı.

 

Kurumlar arasında ortak eğitim, çalışma ve proje yönetim ağının oluşturulacağı protokol ile Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü, Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencilerine staj ve eğitim desteği sağlanacak. Yine aynı protokol sayesinde firma, Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencilerinin atölye uygulamalarında kullanabilmeleri amacıyla kurum bünyesindeki atıl durumda olan kumaş, kartela vb. çeşitli malzeme desteği sağlayacak.

 

MALZEME VE STAJ DESTEĞİ VERİLECEK

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, iş birliğinin öğrenciler adına malzeme tedariki, uygulama ve staj açısından büyük imkân oluşturacağının altını çizerek “Öğrencilerimize doğru eğitim verilmesi, kaliteli staj desteği ve istihdam imkânının sağlanmış olması, bu programlara olan cazibeyi arttıracak. Bu da beraberinde öğrencilerin daha iyi yetiştirilmesi ve firmaların daha kalifiye personel elde etmesine olanak sağlayacak. Hâlihazırda dağ ilçelerimizin doluluk oranları bizi oldukça memnun edecek seviyede. Dolayısıyla Orhaneli Meslek Yüksekokulu’nda yapılan çalışmalar da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor” diye konuştu. Marsala Tekstil Kurumsal İletişim ve Marka Müdürü Güler Uğurlu Altınel ise “Bursa Uludağ Üniversitesi’ni kendi evimiz gibi görüyoruz. Birçok mezunun çalışanımızın olması nedeniyle üniversiteye borçlu olduğumuzu düşünüyoruz. Her zaman her konuda desteğimizin süreceğini belirtmek isterim” dedi. Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın da öğrenciler için malzeme tedariki, eğitim ve staj uygulamalarında kaliteyi her zaman daha yukarıya çıkarmaya gayret ettiklerini belirterek firma yetkililerine teşekkür etti.