USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
05 Ekim 2021 Salı 10:10

ULUKOZA GİRİŞİMCİSİNE KAYNAK MAKİNESİ İÇİN 200 BİN TL HİBE

ULUKOZA GİRİŞİMCİSİNE KAYNAK MAKİNESİ İÇİN 200 BİN TL HİBE

ULUKOZA giriÅŸimcilerinden Pamir Pehlivan ve ekibi, ‘Akıllı Projeksiyon Kaynak Makinesi’ projesiyle 200 bin TL’lik hibe desteÄŸi almaya hak kazandı.

 

Bursa UludaÄŸ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (Bursa UludaÄŸ TTO) markası ULUKOZA’da yer alan giriÅŸimciler, baÅŸarılarıyla adlarından söz ettirmeye devam ediyor. TÜBİTAK tarafından gerçekleÅŸtirilen 1512 TeknogiriÅŸim Sermayesi DesteÄŸi Programında ULUKOZA giriÅŸimcilerinden İş GeliÅŸtirme Müdürü Pamir Pehlivan ve ekibi ortaya çıkardıkları ‘Akıllı Projeksiyon Kaynak Makinesi’ projesiyle 200 bin TL’lik hibe desteÄŸi almaya hak kazanarak ilgi odağı oldu.

 

EN BÜYÜK DESTEK, BURSA ULUDAÄž TTO’DAN

Projenin oluÅŸma aÅŸamasının ekibiyle beraber deneyimlerinden ortaya çıktığını dile getiren İş GeliÅŸtirme Müdür Pamir Pehlivan, “Otomotiv sanayinde veya bu kaynak teknolojilerini kullananlar çok iyi bilirler ki devreye alma zamanında çok fazla parça hurda ve zaman harcarsınız. Yani bunların hepsi sonuçta bir maliyettir ve para kaybıdır. Projemiz, bunları en aza indirmek için geleceÄŸimizin teknolojisini kullanma fikriyle ortaya çıktı. Bu süreçte bize ULUKOZA’nın özellikle pazar araÅŸtırması ve geliÅŸtirmesi konusunda büyük katkıları oldu. Bize doÄŸru yol haritasını gösteren taraf oldular. Åžimdi hedefimiz, Bursa merkezli ve Türkiye’de dijital olarak doÄŸmuÅŸ bir kaynak teknolojisi merkezi olmak. Bu yolda da Bursa UludaÄŸ TTO ve ULUKOZA ailesinin yanımızda olacağını biliyoruz” diye konuÅŸtu.

 

KALİTE TESTLERİNE GEREK KALMAYACAK

Projelerinin mevcut projeksiyon kaynak makinelerinden farkının yapay zekâ teknolojisini içerisinde barındıracağını da ifade eden Pehlivan, “Makinenin üzerinde kullanacağımız bazı donanımlardan farklı teknikler kullanarak topladığımız verileri deÄŸerlendirerek büyük bir data oluÅŸturacağız. Bu büyük datanın sonucunda kurduÄŸumuz algoritmalar ile makine kendi başına tahminleyebilir hale gelecek. Tahminleme, makinenin üzerinde üretilmek istenen parçaların parametrelerini kendi tespit etmesi anlamına geliyor. Bu tespit sayesinde de uzman bir operatör ya da ekstra vakit kaybettiren kalite testlerine gerek kalmayacak. Problemli bir durum olduÄŸunda bilgi verileceÄŸi için müÅŸterinize herhangi hatalı bir parça göndermenizin de önüne geçmiÅŸ olacaksınız” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin DoÄŸrusu, Bursa haber, Bursa son dakika, DoÄŸru haber, Son dakika, Bursa iÅŸ dünyası, Bursaspor, Bursa hava durumu, Bursa nöbetçi eczaneler, Bursa ekonomi haberi, Bursa kapalıçarşı, Bursa trafik durumu