
UludaÄŸ Tekstil İhracatçıları BirliÄŸi (UTİB), inovasyon kültürünü oluÅŸturmak ve yeni giriÅŸimleri ekonomiye kazandırmak amacıyla AR-GE Merkezleri Kapasite GeliÅŸtirme DesteÄŸi eÄŸitimi verdi.
UludaÄŸ Tekstil İhracatçıları BirliÄŸi (UTİB) ev sahipliÄŸinde, Ar-Ge Merkezleri Kapasite GeliÅŸtirme DesteÄŸi (mini-MBA programı) kapsamında ilk eÄŸitim verildi. EÄŸitim, 12. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı-TechXtile Start-Up Challenge kapsamında kurumsal kategoride ilk 3 finalistle birlikte, 11. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı-TechXtile Start-Up Challenge kapsamında ödül almaya hak kazanmış ancak Covid nedeniyle programdan faydalanamamış olan firmalara yönelik gerçekleÅŸtirildi.
‘İHRACATA DA KATKI’
UTİB Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Pınar TaÅŸdelen Engin, “Sektörün ufkunu açan ve aynı zamanda üretim ve ihracata da katkı saÄŸlayan çalışmalarımıza daha da artan bir enerjiyle devam edeceÄŸiz. Firmalarımıza yönelik gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz AR-GE Merkezleri Kapasite GeliÅŸtirme DesteÄŸi adlı eÄŸitim de bu yolculukta attığımız önemli adımlar arasındaki yerini aldı. UTİB olarak, tüm çalışmalarımızı hız kesmeden sektörümüzün sürdürülebilir üretimi ve ihracatı için gerçekleÅŸtirmeye devam ediyoruz” dedi.
‘BİR PAZARLAMA ENSTRÜMANI’
Ar-Ge Merkezleri Kapasite GeliÅŸtirme DesteÄŸi konulu sunumu yapan Program Koordinatörü Ufuk Batum ise küreselleÅŸmenin günümüzdeki etkilerine dikkati çekerek firmaların teknolojik geliÅŸmeleri yakından takip etmesi gerektiÄŸini söyledi. 21. yüzyılın yaratıcılık ve inovasyon çağı olduÄŸunu vurgulayan Batum, ÅŸirketlerin Ar-Ge departmanına sahip olmalarının çok önemli olduÄŸunu belirterek “Ar-Ge, yavaÅŸ yavaÅŸ ÅŸirketlerin içerisinde daha egemen ve pazarlamaya katkı saÄŸlayacak bir boyuta geliyor. MüÅŸteriye daha yakın bir Ar-Ge kültürü, inovasyon dağıtacak duruma gelmiÅŸ olacak. Ar-Ge’nin bir pazarlama enstrümanı olduÄŸunu unutmayalım. Ar-Ge, Türk sanayisini parlak bir geleceÄŸe götürecek araçtır” diye konuÅŸtu.
TECHXTILE İLE YENİ KÖPRÜ
Pandeminin küreselleÅŸmeye verdiÄŸi yönle birlikte artık çözümlerin de hızlanması gerektiÄŸini kaydeden Batum, “Türk tekstil sektörü, bu süreçte akıllı ve hızlı davranışlar sayesinde ayakta kaldı. Hem dünya genelinde hem de Türkiye özelinde dinamikler, büyük ÅŸirketlerden Start-Up ÅŸirketlere kaymış durumda. Büyük firmaların, Start-Up ÅŸirketler ile birlikte çalışmaları ÅŸart. İşte biz de TechXtile ile bu baÄŸlamda köprü kurmak istedik” ifadelerini kullandı.
.................................
Yeni Ekonomi Ekonomide En Güncel Haber
DoÄŸru haber, Son dakika, Bursa iÅŸ dünyası, Bursa hava durumu, Bursa ekonomi haberi, Bursa kapalıçarşı, Piyasa, Döviz, Altın, Ekonomi, Ekonomi Haberleri, Dolar, Euro, Bitcoin