USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
26 Kasım 2021 Cuma 20:21

YAŞ ÇAY ÜRETİCİSİNİ MEMNUN ETTİ

YAŞ ÇAY ÜRETİCİSİNİ MEMNUN ETTİ

Rize'nin Pazar ilçesinde özel sektörün çay alımı devam ediyor.

Rize’de hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi yaÅŸ çay üreticilerini memnun etti. İlk 3 sürgünde alımlar 1 ay önce biterken, hava ÅŸartlarının uygun olması nedeniyle özellikle sahil kesiminde 4. sürgünü veren çay üreticileri de sevindirdi. Çay üreticileri kantarda 2,8 TL’den çaylarını satarken, özel firmalar da alımların birkaç gün daha süreceÄŸini açıkladı.
Hava ÅŸartlarının iyi olması nedeniyle çayın 4. filizini de verdiÄŸini ve üreticilerden bol miktarda yaÅŸ çay alımı gerçekleÅŸtirdiklerini söyleyen Ferhat Kurt, “ÇAYKUR 3. sürgünden sonra alımları kapatıyor.

Birçok üretici 4. sürgünde çay toplamıyor ve gelecek sezon mayıs ayına bırakıyor. Son birkaç yıldır hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde olması nedeniyle kasım ve aralık ayında yaÅŸ çay rekoltesi gerçekleÅŸiyor. Bu sene de yine bu mevsimde hala çay alımı devam ediyor. Ay sonuna kadar yaÅŸ çay alımının gerçekleÅŸeceÄŸini tahmin ediyoruz. Kantarda 2 lira 80 kuruÅŸ peÅŸin ödeme ile çay alımı gerçekleÅŸiyor” dedi.