
YeÅŸil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret eden Yıldırım Belediye BaÅŸkanı Oktay Yılmaz, geleceÄŸe yatırım yapan tesisteki atık su arıtma çalışmalarının örnek nitelikte olduÄŸunu dile getirdi.
Bursa’nın doÄŸusunda atık suyun arıtılması ve çevrenin korunmasıyla ilgili faaliyetlerini sürdüren YeÅŸil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi’nin çalışmaları yerel yönetimlerin ilgi odağında yer almaya devam ediyor. Kooperatifin arıtma hizmeti saÄŸladığı tesisi inceleyen Yıldırım Belediye BaÅŸkanı Oktay Yılmaz, YeÅŸil Çevre’nin rolünün çok önemli olduÄŸunu dile getirdi.
‘ATIKSU ARITMA ÇALIÅžMALARI ÇOK DEÄžERLİ’
YeÅŸil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi’nin yürüttüÄŸü çalışmalar hakkında Genel Müdür Mehmet Aydın’dan bilgi alan Yıldırım Belediye BaÅŸkanı Oktay Yılmaz, “Gürsü, Kestel ve Yıldırım’da İsabey bölgesinde faaliyetlerini sürdüren iÅŸletmelerin ve yerleÅŸim yerlerinin atık sularıyla ilgili YeÅŸil Çevre’nin himayesinde yürütülen çalışmaları çok deÄŸerli buluyorum. YeÅŸil Çevre, önümüzdeki dönemde hayata geçireceÄŸi yatırımlarla da özellikle atık suyun geri kazanılması noktasında çok önemli çalışmalara imza atacak. Bu çalışmalar, geleceÄŸimize dönük önemli yatırımlar. Yatırımlarla birlikte yeraltı sularımızın ve çevremizin korunması noktasında YeÅŸil Çevre, kentimize çok önemli katkılar sunacaktır. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak bu çalışmaları desteklemeye devam edeceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.
‘DEÅžARJ SUYUMUZ HER ZAMAN KRİTERLERE UYGUN’
YeÅŸil Çevre’nin ülke sınırları dışında da örnek alındığını kaydeden Genel Müdür Mehmet Aydın ise “Üç organize sanayi bölgesi ve iki yerleÅŸim yerine yönelik atık su arıtma hizmetini, Türkiye’nin en uygun maliyetli arıtması olarak saÄŸlıyoruz. Çevre ve İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı’nın belirlediÄŸi kriterlere uygun ÅŸekilde atık su deÅŸarjını gerçekleÅŸtiriyoruz. Bu iÅŸlemler, Bakanlık tarafından 7/24 kontrol ediliyor. Arıtma iÅŸlemi yanında ortaklarımıza maliyet esaslı çevre danışmanlık hizmeti de saÄŸlıyoruz. Atık yaÄŸların toplanması, çevre bilincinin oluÅŸturulması noktasında da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Yerel yönetimlerle de iÅŸ birliÄŸi yaparak hizmet alanımızı geniÅŸletmeye devam edeceÄŸiz.” dedi.
YERALTI SUYUNDAN 50 BİN METREKÜP TASARRUF
İklim deÄŸiÅŸikliÄŸi ve artan nüfusa baÄŸlı olarak su tedariki noktasında sıkıntıların yaÅŸandığı bir dönemde YeÅŸil Çevre’nin hayata geçireceÄŸi İleri Arıtma Tesisi, ortaklarının kullandığı suyu tekrar kullanıma uygun hale getirecek. Bu sayede 50 bin metreküp yeraltı suyundan tasarruf saÄŸlanacak. 20 milyon dolarlık yatırım sayesinde bölgede özellikle ihracat yapan firmalara önemli katkılar saÄŸlanacak. YeÅŸil Çevre, Kasım ayında toprakla buluÅŸturduÄŸu 10 bin kızılçam fidanıyla kurduÄŸu orman sayesinde de Avrupa YeÅŸil Mutabakatı yükümlülükleri doÄŸrultusunda ortaklarının karbon ayak izini azaltmaya yönelik çalışmalar da yürütüyor.