USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
06 Temmuz 2023 PerÅŸembe 17:31

Yeşil Çevre’de 25. Yıl Gururu

Yeşil Çevre’de 25. Yıl Gururu

 

Çeyrek asrı geride bırakan YeÅŸil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi’nin OlaÄŸan Mali Genel Kurulunda yatırımlara yön verecek kararlar alındı.

 

S.S. YeÅŸil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi, ortaklarının katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde OlaÄŸan Mali Genel Kurulunu gerçekleÅŸtirdi. Genel Kurulda YeÅŸil Çevre’nin 2022 yılı faaliyet raporu deÄŸerlendirildi, 2023 maliyet hesaplamaları ve genel bütçesi istiÅŸare edildi.

 

Burkay: Yatırımlarla Hizmet Ağı Genişleyecek

Yurtdışı programı nedeniyle Genel Kurul’a mesaj gönderen BTSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve YeÅŸil Çevre Yönetim Kurulu BaÅŸkan Vekili İbrahim Burkay, “1998 yılında Bursa ValiliÄŸimizin liderliÄŸinde hayata geçirdiÄŸimiz YeÅŸil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifimiz, geride kalan 25 yılda sadece atık suların arıtıldığı bir kuruluÅŸ olmanın da ötesine geçerek, gerek Bursa’mız gerekse de ülkemiz adına örnek bir model olmayı baÅŸarmıştır. GeniÅŸleyen hizmet ağımız sebebiyle geçen yıl Genel Kurulda isim deÄŸiÅŸikliÄŸine gitmiÅŸ, yeni yatırımlar için ilk adımı atmıştık. Kapasite artışının yanı sıra birçok projeyi destekleriniz ile hayata geçirdik. Çamur yakma tesisimizde oluÅŸan atık ısıyı çamur ön kurutmada kullanarak doÄŸalgazdan önemli oranlarda tasarruf saÄŸladık. Katı atık toplama ve ayırma tesisi ile güneÅŸ enerjisi gibi günümüz koÅŸullarında daha da önemli hale gelen yatırımları da hızla devreye alarak fark oluÅŸturmayı sürdüreceÄŸiz. Örnek birlikteliÄŸimiz ve projelerimize sundukları katkılar için her bir ortağımıza teÅŸekkür ediyorum. Avrupa YeÅŸil Mutabakatına uyum sürecinde anahtar rol üstlenen Kooperatifimiz, yeni yatırımlarla hizmet ağını daha da geniÅŸletecek.” ifadelerini kullandı.

 

‘Rol Model Olmayı Sürdürüyoruz’

Genel Kurulu deÄŸerlendiren YeÅŸil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın ise “Kararların oy birliÄŸiyle alınması, YeÅŸil Çevre’ye, yönetim kuruluna ve idareye olan güvenin en güzel göstergesidir. Genel Kurulumuzda aynı zamanda YeÅŸil Çevre’nin 25’inci kuruluÅŸ yıldönümünü de kutladık. KurulduÄŸu günden bu yana gerçekleÅŸtirdiÄŸi projeler ve verdiÄŸi hizmetler dikkate alındığında sadece ülkemizde deÄŸil, dünya çapında da rol model bir kooperatifiz. YeÅŸil Çevre; yatırımlarını kendi imkanlarıyla yapabilen, istikrarlı ÅŸekilde faaliyetlerini sürdürebilen, yönetiminde sanayici ile mülki idare ve yerel yöneticileri buluÅŸturan yapısıyla önemli bir model olmaya devam ediyor. Faaliyetlerimizle ortaklarımıza deÄŸer katmaya ve çevremizi, su kaynaklarımızı korumaya devam edeceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.