USD/TRY ABD DOLARI / TL
Alış    Satış
EUR/TRY EURO / TL
Alış    Satış
GBP/TRY STERLİN / TL
Alış    Satış
GAU/TRY GR ALTIN / TL
Alış    Satış
28 Mart 2022 Pazartesi 11:07

‘Yok Olmamak İçin İnovasyon Yapın’

‘Yok Olmamak İçin İnovasyon Yapın’

Bursa Ticaret Borsası platformu TB Online Akademi’de düzenlenen ‘Girişimcilik Zirvesi 2022’de Sencer Solakoğlu ve Emrah Kozan ağırlandı.

‘SEKTÖR ANALİZİ YAPIN’


Bursa Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Online Akademi Youtube ve Instagram hesaplarından da canlı olarak yayınlanan etkinliğin ikinci hafta konukları, Feyz Çiftliği Kurucusu ve Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu ile Piksel Akademi Kurucusu ve Eğitmen Emrah Kozan oldu. Feyz Çiftliği Kurucusu ve TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, önümüzdeki süreçte girişimciler için tarım sektöründe büyük bir potansiyel olduğunu belirterek “Türkiye, bundan önce tarımda yaptığı bütün yanlışlara beyaz bir sayfa açma şansı yakaladı. Eğer biz bu şansı iyi kullanırsak ki bunun için en önemli şey bilinç, eğitim ve gençlik, işte o zaman Türkiye’yi hiç kimse tutamaz. Çünkü bilinçli tarımla toprak ıslahı yaparak, 300 milyon insana gıda üretebilecek bir potansiyele sahibiz. Dolayısıyla bu süreç özellikle genç girişimciler için önemli bir fırsat. Ama bu dönemi de uyuyarak geçirirsek ithalata mahkûm olmaya devam ederiz. Bu nedenle önümüzdeki 8-10 yıl tarımda reform için çok önemli” dedi.

‘KAYNAKLAR ÇOK SINIRLI’


Piksel Akademi Kurucusu ve Eğitmen Emrah Kozan ise “Artık iş bulmak yok, iş üretmek, kendi işini yaratmak var. Çünkü kaynaklar artık sınırlı ve bu sınırlı kaynaklar içerisinde üretmeyen insan yok olmaya mahkûm kalacak, aynı şey firmalar için de geçerli. Dolayısıyla yok olmamak için sürekli hazır kalmak, inovasyon yapmak zorundasınız. Eğer bu noktayı kırabilirsek ve girişimciliği gerçekten yaygınlaştırabilirsek, ülkemizin kalkınma noktasında çok daha başarılı hale geleceğine inanıyorum. Artık metaverse denilen bir kavramı konuşuyoruz. Bunun tek sebebi pandemi. Çünkü gerçek hayatta yapamadıklarımız bizi yeni bir ortam ve oluşuma doğru itti. Şu anda bir girişimcinin odaklanması gereken dünya burası. NFT’ye, dijital varlığa odaklanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.